Zmrznjene fileje osliča premažemo z ekstra deviškim oljčim oljem, rahlo osolimo in zložimo v pomaščen pekač. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C cca. 10-12 minut. Medtem zrežemo na majhne koščke maQfino sušene paradižnike v ekstra deviškem oljčnem olju in zmešamo s črnimi olivami, čebulo in kaprami. Mešanico enakomerno posujemo po ribjih filejih in pečemo še nadaljnjih 5 minut. Ko so fileji zlato rumeno zapečeni, pekač odstranimo iz pečice. Preden serviramo, pustimo fileje stati še par minut, da se sokovi spojijo. Fileje postrežemo na krožniku z nekaj svežega paradižnika in krompirjevo solato.
Potrebujemo
- maQfino sušene paradižnike v eksta deviškem oljčnem olju,
- žlico kaper,
- pol čebule,
- dve žlici črnih oliv,
- deviško oljčno olje,
- sol.