Izbrano vrsto pašte skuhamo “al dente”. Medtem pripravimo preliv. V ponvi segrejemo ½ kozarca ekstra deviškega oljčnega olja, dodamo 3-4 žličke maQfino namaza iz sušenih paradižnikov in pražimo eno minuto. Po potrebi dodamo eno do dve žlici vode, v kateri se kuhajo testenine. S tako pripravljeno omako prelijemo pašto. Priporočamo še nariban parmezan povrhu.
Potrebujemo:
- maQfino namaz iz sušenih paradižnikov,
- ekstra deviško oljčno olje,
- pašta,
- sol,
- parmezan.
Namig 1: česnovim oboževalcem priporočamo dodati v preliv eno do dve čajni žlički ekstra deviškega oljčnega olja iz kozarčka maQfino, v katerem je vložen naš česen.
Namig 2: oboževalcem dimljenega priporočamo zamenjavo maQfino namaza z maQfino dimljenim namazom iz sušenih paradižnikov v ekstra deviškem oljčnem olju.